Seleccionar página

El nostre cabell és més que només una part de la nostra aparença; és una expressió de la nostra salut general i benestar. Com equip que treballa dia a dia per a la salut, comprenem la importància de cuidar el teu cabell des de dins cap a fora. Aquí et presentem sis passos simples però efectius que pots posar en pràctica en el teu dia a dia per aconseguir una cabellera radiant i saludable.

1. Nutrició equilibrada:

Una dieta rica en vitamines i minerals és essencial per mantenir un cabell fort i brillant. Prioritza aliments com fruites, verdures, proteïnes magres i àcids grassos omega3 per proporcionar els nutrients necessaris per al creixement del cabell i el cuir cabellut saludable.

Quines vitamines hem d’introduir a la dieta per a cuidar el nostre cabell?

 • Vitamina A: Essencial per a la producció de sèu, que manté el cuir cabellut hidratat.
  • Pastanagues, batates, espinacs, bròquil, mànecs, fetge, rovell d’ou.
 • Vitamina E: Un antioxidant que protegeix les cèl·lules del cuir cabellut i promou la circulació sanguínia.
  • Fruits secs (ametlles, nous, avellanes), llavors (gira-sol, carbassa), alvocat, oli d’oliva, espinacs, bròquil.
 • Vitamina C: Ajuda en la producció de col·lagen, que enforteix els fol·licles pilosos.
  • Cítrics (taronges, llimones, aranges), maduixes, kiwi, pinya, pebrots, bròquil, col arrissada.
 • Vitamina D: Contribueix a la salut del fol·licle pilós i promou el creixement del cabell.
  • Exposició al sol (només uns minuts al dia), peixos grassos (salmó, verat, sardines), rovell d’ou, fetge.
 • Complex B (Biotina, B5, B6, B12): Essencial per al metabolisme cel·lular i la producció de queratina.
  • Biotina: ou, nous, espinacs; B5: carn de cap de bestiar, pollastre, alvocat, patates; B6: plàtans, pollastre, peix, cigrons; B12: carn, peix, lactis, ous.
 • Àcids grassos omega-3: Ajuden a mantenir el cuir cabellut hidratat i redueixen la inflamació.
  • Peixos grassos (salmó, verat, sardines), llavors de lli, chía, nous, oli de peix.

2. Hidratació adequada:

L’aigua és essencial per a la salut del teu cabell. Assegura’t de mantenir una ingesta adequada d’aigua per mantenir el cabell hidratat des de dins cap a fora. A més, utilitza productes de cura capil·lar que hidratin i nodreixen els teus cabells, especialment si està exposat a factors ambientals com el sol i el vent.

3. Neteja suau:

Renta el teu cabell regularment amb un xampú suau i adequat per al teu tipus de cabell. Evita l’ús excessiu de productes químics agressius que puguin fer malbé el cuir cabellut i els cabells. A més, no us oblideu d’aclarir completament el xampú per evitar l’acumulació de residus.

4. Condicionament profund:

Aplica un condicionador profund una o dues vegades per setmana per mantenir la hidratació i l’elasticitat dels cabells. Busca productes que continguin ingredients com olis naturals, proteïnes i queratina per enfortir i reparar els cabells danyats.

5. Protecció contra la calor:

Redueix al mínim l’ús d’eines tèrmiques com assecadors de cabell, planxes i arrissadors, ja que la calor pot fer malbé la cutícula del cabell i provocar sequedat i fragilitat. Si cal fer servir aquestes eines, aplica prèviament un protector tèrmic per minimitzar el dany.

6. Tallat regular:

Programa cites regulars amb el teu estilista per retallar les puntes obertes i mantenir la forma del teu cabell. Al tallar-nos el cabell de manera rutinària eliminem el cabell danyat i estimulem el creixement de cabell nou i saludable.

Seguint aquests sis passos simples, pots cuidar el teu cabell de manera efectiva i mantenir-lo sa, fort i radiant. Recorda que la cura dels cabells és un procés continu que requereix dedicació i atenció, però els resultats valen la pena!